ciasto na muffiny:
2 szklanki przesianej mąki pszennej
pół szklanki cukru
torebeczka cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 szklanki stopionego masła
2 jajka
szklanka mleka
wypełnienie - słoik konfitury z czereśniami
1. Połączyć składniki suche i mokre w osobnych naczyniach.
2. Następnie przelać składniki mokre do suchych.
3. Niedbale wymieszać całość nie przejmując się powstałymi grudkami :)
Następnie przygotować formę do muffinek :) włożyć do niej papilotki i nakładać w kolejności ciasto -konfiturka - ciasto - konfiturka - ciasto wybierając przy tym piękne okazy czereśni (oczywiście wydrylowane, żeby ząbka jakiego nie skrzywdzić :P)
Piec 25 minut w temperaturze ok 170 stopni
mleczny krem :) (krem taki jak w znanej nam mlecznej kanapce, jednak o zmniejszonych proporcjach)
1/4 szklanki mleka
szklanka mleka w proszku
1/3 szklanki cukru
torebeczka cukru wanilinowego
175g miękkiego masła
Mleko z cukrami zagotować i zostawić do ostudzenia.
Masło utrzeć na puszystą masę.
Ostudzone mleko wlać do masła i ucierać przy pomocy miksera. Następnie ciągle ucierając dodawać stopniowo mleko w proszku i gotowe ;) Nakładamy go szprycą na wystudzone babeczki i dekorujemy według uznania :) Krem jest bardzo gęsty. Wręcz cudownie tworzy się z niego wspaniałe dekorację na babeczkach :)
OdpowiedzUsuńI really enjoyed your blog Thanks for sharing such an informative post.
Bali family holiday packages