czwartek, 17 października 2013

Babeczki z krówką orzechową i kremem mleczno-budyniowym

Moi drodzy na Gali 3000 wydania Poplisty niestety się nie pojawię, ale babeczki dla Pana Darka Maciborka i Piotra Kupichy znalazły swoje miejsce w siedzibie RMF'u mam nadzieje, że tam faktycznie zostaną przekazane, bo musiałam je zabierać wczoraj spod nosa innym niepocieszonym panom :P 




Przy okazji wielkie podziękowania dla Aleksandry Bułki - mojej babeczkowej mentorki za wsparcie i pomoc oraz użyczenie jeszcze zapaczkowanego piekarnika do wypieku tych skromnych babeczek :P 

ciasto na babeczki:
2 szklanki przesianej mąki pszennej
 niecała szklanka cukru pudru
torebeczka cukru waniliowego2 łyżeczki proszku do pieczenia1/3 szklanki stopionej margaryny do pieczenia2 jajkaszklanka mleka3 pokaźne łyżki kakao :P

+ puszka masy krówkowej

1. Połączyć składniki suche i mokre w osobnych naczyniach.2. Następnie przelać składniki mokre do suchych.3. Całość wymieszać

krem:
budyń
300ml mleka
masło
mleko w proszku (według uznania)

1. Przygotować budyń
2. Utrzeć masło i dodawać do niego po łyżce budyniu. Następnie do powstałego kremu wsypać mleko w proszku.

W wykrojone otworki nałożyć masę krówkową i udekorować kremem



:)